Zařízení pro testování trvanlivosti potravin a krmiv OXITEST
Podstatným faktorem, který má vliv na trvanlivost výrobků, je jejich styk a reagování s atmosférickým
kyslíkem.
Zejména oxidace tuků je jeden z hlavních faktorů, který ovlivňuje trvanlivost potravin.
OXITEST umožňuje provést na vzorcích jako je sušené mléko, sýry, pastovité vzorky, pečivo, olej a tuky
(tuhé, kašovité nebo tekuté vzorky), zrychlený proces oxidace a získat tak velké množství dalších informací
bez potřeby separace a analýzy tuků.
Postup stanovení je rychlý a jednoduchý, šetřící pracovní čas.
Vyhodnocení oxidační stability může být urychleno použitím vyšší teploty (20 – 110 °C) a zvýšeného tlaku.
Získanou informací je úbytek tlaku vzniklý spotřebovaným kyslíkem při oxidaci tuků/olejů ve vzorcích.
Zařízení je vybavené dvěma samostatnými oxidačními komorami pro analýzu dvou stejných (paralelně) nebo
dvou různých vzorků současně, se stejnými pracovními podmínkami.
K jednomu PC mohou být připojené 2 zařízení.
Obslužný program je jednoduchý a přehledný.
Obsluha může kontrolovat data, zaznamenávaná v databázi, porovnávat jednotlivé testy, nebo data exportovat
do formátu Excel a tam je dále upravovat.
Technické parametry:
- počet oxidačních komor: 2
- kapacita 1 komory: do 100 ml
- připojení k PC: USB
- příkon: 900 W
- napájení: 230 V / 50-60 Hz
- hmotnost: 16,5 kg
- rozměr (š x v x h): 365 x 190 x 485 mm
- teplotní rozsah: od pokojové teploty do 110 °C
- rozsah tlaku: 0 - 8 bar
-
ochrana proti:
- přetlaku: pojišťovací ventil
- překročení teploty: vizuální alarm
- poškození komory: vizuální alarm